GLAS & LERA

Välkommen till en blogg om lite allt möjligt....

onsdag 17 juli 2013

Mot hjortronmyren...


Alla 3 ljuslyktorna 15 kr på loppis i Kårböle, 2 st Reijmyre överst, den undre är märkt med Marimekko.

Åseda ,Bo Borgström 10 kr på Tantmuseet i Hovra som konstnär Eva Björk driver. Hon gör varje år en Tantkalender att köpa.


Övre bilden Signe Persson-Melins burk i kvadrat, modell mindre 10 kr . Nedre bilden ljuslykta Aladin från Höganäs, 5 kr.

Gabriels ljuslykta ser inte mycket ut för världen, med ljus i blir det myssken, 10 kr på Tantmuseet. Museet är värt ett besök om man har vägarna förbi.....

Glad gris, tryck av BoWa, Bodil Wallman.

Kitch i trädgården, 20 kr Kårböleloppisen.

...och så till sist det vi skulle göra.......plocka hjortron...tur med vädret också..... regnet kom precis när vi hade plockat färdigt och fikat.

Ett stort palett blad för en tjuga på Kårböleloppisen.....ska få stor kruka och tillbringa sommaren ute.

4 kommentarer:

 1. Vilka fynd Du gör. Ni måste ha fruktansvärt bra loppisar i Era trakter...

  SvaraRadera
 2. Man blir inte utfattig direkt på våra loppisar....den som säljer är glad att bli av med sina gamla grejer och vi som köper är glad att hitta fina saker.....precis som det ska vara!!!

  SvaraRadera
 3. Är verkligen hjortronen mogna redan!! Min väninna o jag brukar vara i Sälen och har även tänkt oss dit i år. 2 aug är bestämt. Kanske de rara hjortronen redan är övermogna då. 4 år har vi provat. Första gången var vi alltför sent, några övermogna ätbär (inte särskilt gott). Nästa år två ganska små burkar som vi beundrade där på bänken varje dag, nästa år blev det bara lite, lite till camenberost och så förra året då vi plockade ganska mycket, men de var lite väl omogna därav vår senare resa detta år. Lyckas vi inte få till det i år heller!! Vi får hur som helst fina dagar i stugan o trötta ben av allt myrgående.
  Kerstin

  SvaraRadera
 4. Det är tidigt för hjortronen i år i Hälsingland ......det är alldeles gult på myrarna här...underbart....hoppas det är lite senare i fjällen så ni kan plocka en massa blötgubbar.....

  SvaraRadera