GLAS & LERA

Välkommen till en blogg om lite allt möjligt....

tisdag 8 januari 2013

Björn Ramel



Eftermiddagsmys med Björn Ramel´s fina ljuslyktor i glas, modell större. Sea Glasbruk

6 kommentarer:

  1. Fantastiskt vackra ljuslyktor! Den här tiden uppskattar man alla ljuspunkter och särskilt de ljuskällor som sitter så där vackert!

    SvaraRadera
  2. Så fina glaslyktor, de är vackra både med och utan ljus.
    Ha det fint

    SvaraRadera
  3. Vad roligt att få lära sig nåt nytt! Kände inte till Ramels ljuslyktor, vackra.

    SvaraRadera
  4. Hej,

    Jag har en fråga angående lyktorna av Björn Ramél som du kanske kan svara på. Jag har tre små och en stor av sorten på bilden, vad som förbryllar mig är att två av de små och den stora har den lilla urgröpningen inuti som din lykta till höger har (botten är liksom droppformad). Det saknar dock den tredje lilla lyktan (som din vänstra också verkar göra). Istället är den helt platt inuti. På den ser också etiketten annorlunda ut i förhållande till de andra. Tjockleken varierar också. Två av lyktorna är i tunnare och två tjockare glas. Är det trots allt samma lyktor?

    SvaraRadera
  5. Har sett andra lyktor som liknar Björn Ramels men dom är betydligt lättare.Lyktorna tillverkades under några år så det inte omöjligt att etiketten byttes ut.Kanske botten gjordes platt eftersom värmeljuset "halkar" ner så det står snett.

    SvaraRadera
  6. Backtobasic, tack för svaret! Är dock säkras på att de tunnare är BR då de har extra etiketter med designerns namn. Nu inser jag dessutom att på den tjocka lilla står det SEA Galsbruk Kosta Sweden, men på de andra SEA of Sweden Handmade. Får mig att tro att den lilla och stora tjockare inte är BR, men de ser ju EXAKT ut som de på bilden... Hittar verkligen ingen info om detta på nätet. :(

    SvaraRadera